Context is Leading

organisatieverandering en performanceverbetering

Leiderschap in deze tijd

admin dooradmin

Leiderschap in deze tijd

Leiderschap is cruciaal als het gaat om het richten en inrichten van een organisatie. Daarmee staan de visionaire en de architectonische of structurerende kwaliteiten van leiders centraal.

Er zijn twee vormende krachten die de stijl van leiderschap beïnvloeden: identiteit en context. De identiteit van de organisatie en de authenticiteit van de leidinggevenden zelf werken inside-out, van-binnen-naar-buiten (agency), terwijl de context de organisatie outside-in, van-buiten-naar-binnen (communion) beïnvloedt. Beide krachten behoren hun werk te doen en idealiter zijn uiteindelijk de binnen- en buitenwereld op elkaar afgestemd.

De invloed van leiders mag niet worden onderschat. Het is wetenschappelijk aangetoond dat leiders via hun gedrag, de cultuur in de organisatie sterk beïnvloeden. Zowel ten goede als ten kwade. Een positieve, stimulerende houding blijkt na verloop van tijd niet alleen door medewerkers, maar via hen ook door klanten te worden opgemerkt. Dit op zijn beurt vertaalt zich in hogere verkoopcijfers en betere waardering door klanten, leidend tot een betere (financiële) performance van de organisatie. Andersom geldt dat pathologisch gedrag van een leider de sfeer en cultuur van een organisatie kan vergiftigen en voor een neerwaartse spiraal kan zorgen.

originele bron: Linked research van Brooks & Whiley
Ontwikkelpad “Leiderschap” uit onze verandermatrix.

Over de auteur

admin

admin administrator